Impressum

Poštovani čitatelju!

Svakodnevno sa stranica domaćih i stranih portala te ostalih sredstava javnog priopćavanja dobivamo velike količine analiza, procjena i predviđanja ekonomskih kretanja.
Osjetili smo potrebu predstaviti javnosti  podatke na osnovi kojih svakog dana te analize dobivamo i dati  mogućnost donošenja vlastitih stavova o istim temama.
U početku ćemo najčešće obrađivati teme vezane za funkcioniranje gradova, državnog proračuna i ekonomije Europske unije.
Naš tim sastoji se od stručnjaka s prvenstveno inženjerskim znanjima obrade podataka te ekonomskih stručnjeke koji će nam pomoći u analiziranju podataka, prvenstveno u objašnjavanju značenja ekonomskih pojmova u realnom svijetu.
Povezivanjem podataka iz raznih izvora dobivamo mogućnost praćenja raznih trendova i otkrivanja zakonitosti u podacima.
Koristimo javno dostupne izvore podataka. Uz svaku analiza koju objavimo na ovom portalu objavljujemo i mjesto objave podataka. Podatke objavljene na web stranicama ili na društvenim mrežama smatramo javnim podacima.
Podaci za analizu u pravilu imaju određenu količinu grešaka i odstupanja, pogotovo ukoliko se radi o podacima iz različitih izvora (npr. Za 'grad Zagreb' možemo pronaći ovakve podatke: Zagreb, zagreb, ZG, Zg, Zgb, Grad Zagreb,...). Prije analize potrebno je ovakve i slične podatke ujednačiti radi izbjegavanja dvostrikih mjerila i rezultata.
 
Pozivamo na suradnju sve zainteresirane!
Pišite nam, šaljite nam podatke za analizu, komentirajte nas na društvenim mrežama i svakako budite slobodni prenositi naše analize.
Ukoliko u dogovoru s vlasnikom podataka imamo mogućnost analizirati osjetljive podatke (ne odnosi se na klasificirane podatke)
Svaki analitičar se osobno, pod materijalnom i krivičnom odgovornošću, obavezuje na čuvanje podataka. 
 
S poštovanjem
Uredništvo 
Vlasnik portala: 
Napredni poslovni sustavi d.o.o.
NAPS-logo-1
Advanced Business Systems Ltd.
Vitasovićeva poljana 2, 10000 Zagreb, Croatia,
Porezni broj: HR87642110559
tel: 00385-91-180-4632
mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

STATISTIKA HR-logo 50